Tijd om te chillen!
Linda van der Laan

OP WEG NAAR de brugklas

Het is zover: je zit net op het voortgezet onderwijs of gaat er binnenkort naartoe. Spannend! De overgang van groep 8 naar de brugklas kan best groot zijn. Geen probleem, want al in drie lessen van één uur weet je hoe je het beste kan leren. Zo maak je een superstart!

We gaan het hebben over:

1.     Je agenda en huiswerk
We kijken welke agenda goed is om te gebruiken en we leren je hoe je deze het beste kunt gebruiken. Hoe schrijf je snel het huiswerk op dat je krijgt? Welke soorten huiswerk zijn er en hoe maak je een goede planning? Je moet natuurlijk ook tijd over houden om te sporten of te chillen.

2.     Focuslezen
Door gefocust te lezen, onthoud je beter wat je leest. Klinkt misschien lastig, maar als je weet hoe het moet, maakt het het leren juist veel makkelijker.

3.     Mindmap maken
Vaak is een lang uittreksel maken helemaal niet nodig. Een mindmap met steekwoorden werkt super goed en kost veel minder tijd. Bij het mindmappen hoort ook het tekenen van eenvoudige pictogrammen, want beelden blijven nog beter hangen dan woorden.

4.     Sleutelwoorden herkennen
In teksten staan altijd belangrijke woorden. Als je die herkent, kan je teksten sneller lezen. Ook hoofd- en bijzaken komen hier aan bod.

5.     Woordjes en begrippen leren
De leerstof ziet er in de brugklas heel anders uit dan op de basisschool. Je krijgt veel nieuwe vakken waar je begrippen bij moet leren. Wat dacht je van al die woordjes die je moet kennen voor de vreemde talen die je krijgt. Met leerkaartjes maken we het je net even makkelijker.

Lesmateriaal

Je krijgt van ons de hand-out OP WEG NAAR, een vierkleurenpen, leesplank, pointer, leerkaartjes, mindmapstiften, mindmapmal en fluormarkers.

Kosten

Deze cursus kost slechts € 95,- voor drie lessen van één uur. Het lesmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

TIP: schrijf je ook in voor de cursus Snel leren = leuk leren. Dit is een waardevolle cursus die super goed aansluit bij wat je geleerd hebt. Doe je beide cursussen dan krijg je het lesboek van Snel leren = leuk leren van ons cadeau.